srijeda, 14. listopada 2015.

PUNJENE PAPRIKE U SAFTU! PUNJENE PAPRIKE,SOGAN DOLMA,SARMA,,SARMA U JAPRAKU STARA DOBRA JELA..ZAISTA NEMA KUCE U KOJOJ NISU ZAMISRISALA…










Paprike izvaditi i servirati u duboki tanjir uz kasiku kisele pavlake.
Sastojci
Smjesa za punjenje :
500gr fasiranog mesa
solja rize
malo usitnjenog persuna
po zelji biber,biber
1 pakovanje Fanta za punjene paprike
1 kasikica Aleve paprike

Ostalo:
1 kg paprika
Zaprska:
malo ulja
malo brasna
1 velika kasika paradajz pirea
Aleva paprika
voda

Priprema
1.
Rizu dobro oprati.
Fasiano,rizu,fant,persun,zacina i Alevu papriku pomjesati i napraviti smjesu za punjenje.
Fant napraviti pouputstvu na kesici.
2.
Paprike oprati izvdubiti ih i pripremiti za punjenje..



3.
Smjesom od fasiranog mesa puniti paprike.

4.
Uzeti dublju i siru serpu.U serpi napraviti zaprsku ,kad je zaprska gotova dodati vode i paradajz pirea…
Presuti saft u drugu serpu..
5.

Pa u istu serpu poredati paprike..
6.
Preliti ih saftom .
7.
Uglavnom neka saft prekrije paprike..
8.
Kuhati paprike oko 1h i 30 min..Ili jos bolje kada paprike budu mehke tada su i gotove..

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar