srijeda, 14. listopada 2015.

“JAPANSKE BUBE” – Jedan od zaboravljenih recepata, a tako jednostavan i sočan kolač,a nije ni skup :))







Sastojci za biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
2 žlice kakaa /Krašov jer je taman/
1 prašak za pecivo

 


  Preljev:
1 dcl vode
1 dcl ruma
10 dkg šećera

Fil:
1/2 l mlijeka
3 žumanjka
8 dkg brašna oštrog
15 dkg šećera
15 dkg margarina
2 vrečice šlaga ili 1/2 l biljnog šlaga

Čokoladna glazura:
10 dkg tamne čokolade
5 dkg margarina
ulja /toliko da dobijete lijepu glatku glazuru

Priprema:

  1.


  Od sastojaka za biskvit ispecite biskit, koji još vruć prelijte sa prokuhanom vodom, šećerom i rumom. Odozgo stavite fil, a na njega izrađeni šlag. Preko šlaga možete staviti čokoladnu glazuru koja nije obavezna /po vašoj želji / možete naribati čokoladu ili ga posuti čokoladnim mrvicama.
2.
Dobar tek !
Posluživanje
Kolač je fin i sočan :))

Nema komentara:

Objavi komentar