subota, 10. listopada 2015.

MAĐARICA SA 9 KORA KAŽU DA JE OVO NAJBOLJA VRSTA MAĐARICE







Sastojci:
Tijesto:

-2 kom jaja
-2 dl kiselog vrhnja -20%mm crveno
-7 dag margarina -mekog
-20 dag šećera u prahu
-60 dag brašna glatkog
-1 prašak za pecivo
Krema
-1 l mlijeka
-250g margarina
-7 žlica kakaa
-5 žlica brašna glatkog
-25 dag šećera kristala
-2 vanilin šećera
Čokladna glazura
-15 dag čokolade za kuhanje
-3dag maslaca
-4,5 žlice hladnog ulja

Priprema:
Priprema tijesta
Cijela jaja, vrhnje, margarin i šećer dobro izmiksati dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo i umjesiti glatko tijesto, oblikovati valjak i rezati 9 jednakih djelova koje ponovo vagnuti ,jedan po jedan, da budu svi iste težine.
Složiti ih na tacnu i pokriti prozirnom folijom da se ne suše i da se ne stvori korica na tijestu.
Razvaljati jedan po jedan komad na papiru za pečenje koji posipamo brašnom, veličine 30X32cm (velika tepsija iz štednjka).
Kore peći na temperaturi 150°C.
Priprema kreme
6 dl mlijeka i margarin staviti na vatru da zakipi.
Ostatak hladnog mlijeka, kakao,brašno i šećer promješati pa sve uliti u kipuće mlijeko , kuhati uz stalno mješanje na laganoj vatri dok se zgusne kao puding , maknutu sa vatre i umješati vanilin šećer.
Kore odmah premazivati kipućom kremom i slagati jednu na drugu.
Ostaviti kolač da se ohladi i preliti čokoladnom glazurom.
Glazura
Čokoladu i ulje rastopi na pari i dodaj maslac te odmah preli po kolaču i zagladi vlažnim nožem.
Gotov kolač stavi da se dobro ohladi i reži tankim , oštrim nožem na kocke ili kvadratiće.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar