subota, 17. listopada 2015.

DOMAĆE REZANCE ZA SUPU JE LAKO NAPRAVITI A NEMOGU DA SE MERE SA KUPOVNIM- DESET PUTA SU BOLJI








Sastojci
    4 dl glatkog brašna
    2 cijela jaja
    2 žumanjka

 

      1-2 žlice hladne vode
    prstohvat soli

Priprema
    1.
    U pliću široku posudu staviti glatko brašno. U sredinu brašna napraviti jamicu u koje staviti cijela jaja, žumanjke, sol i vodu
    2.
    Sa nožem početi mijesiti u krugovima od sredine prema van......
    3.
    ..... a zatim nastaviti mijesiti rukom.
    4.

 

      Kada se smjesa poveže, prebaciti na dasku i nastaviti mijesiti rukom, dodavajući po potrebi malo brašna, dok tijesto ne postane glatko i čvrsto
    5.
    Podijeliti na pet dijelova.....
    6.
    .... i razvaljati ih vrlo tanko.
    7.
    ...... pa malo posušiti radi lakšeg rezanja.
    8.
    Razvaljano tijesto izrezati na trake, zarolati i rezati oštrim nožem. Iako imam mašinicu za razance, ipak mi je njadraže narezati ručno.
    9.
    Narezane rezance dobro posušiti na stolnjaku .....
    10.
    .... i spremiti u kutiju

Nema komentara:

Objavi komentar