petak, 16. listopada 2015.

LEDENI LINO IZGLEDOM ISTI KAO LEDENO NEBO A OKUSOM NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE








Savršen kolač od  super sastojaka pravi je pogodak toplo ga preporučujem
Sastojci
    BISKVIT
    8 bjelanjaka
    150g šećera
    6 žlica ulja
    100 g brašna
    1/2 praška za pecivo




      KREMA
    8 žumanjaka
    30 g šećera
    60 g Gussnel Dolcela
    400 ml mlijeka
    4 vanil šećera
    200 g maslaca
    300g Lino lade milk
    300 ml slatkog vrhnja
    i
    4 šlaga iz vrećice
Priprema

    1.
    Za pripremu biskvita u prikladnoj posudi mikserom mekano umutite bjelanjke. Postupno im dodajte 2 žlice šećera, izuzetih od ukupne količine (150g), pa izlupajte čvrst snijeg.
    U drugoj posudi dobro promješajte šećer i ulje. Dobivenoj smjesi primješajte brašno prosijano s praškom za pecivo. Kada nastane jednolična masa, u nju najprije umješajte četvrtinu snijega od bjelanjaka, a onda pažljivo primješajte i preostali snijeg.



      Dobivenu smjesu izlijte na pripremljeni lim. Poravnajte je i pecite 15 ak minuta
    2.
     Za kremu pjenasto izmiješajte, žumanjke, šećer i vanilin šećer. Umiješajte Gussnel i malo mlijeka, a preostalo mlijeko zagrijte do vrenja. Maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu i vratite na laganu vatru. Uz miješanje pustite da se krema zgusne, a zatim ju odmah izvadite u drugu posudu  i ostavite da se ohladi. Maslac pjenasto izmiješajte i umiješajte u ohlađenu kremu. Na kraju umiješajte Lino ladu milk. Izradite slatko vrhnje za šlag i dodajte ga kremi.
    3.
    Kolač premažite dobro izrađenim šlagom iz vrećice

Nema komentara:

Objavi komentar