četvrtak, 15. listopada 2015.

NAJLON TORTA JRDNOSTAVNA A UKUSNA JE…ČISTA POEZIJA








Možda ima sličnih verzija ovog recepta, ali ovaj sam pravila puno puta i uvek uspe, pa ću da ga podelim i sa vama… Zbog krem-bananica presek i nije baš savršen, ali su zato ukus i tekstura… poezija!

Sastojci
Kora
7 belanaca
16 kašika šećera
1 kašika limunovog soka
Fil
1 l mleka
16 kašika šećera
7 žumanaca
1 puding sa ukusom vanile
5 kašika brašna
3 kašike gustina
1 margarin
1 kesica šlag pene
10 krem bananica
200 gr čokolade
Za ukrašavanje
2 kesice šlag pene
malo kisele vode

Priprema
Kora
1.
Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.
Fil
1.
Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.
2.
Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.
Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom.
Smesu podeliti na dva dela.
3.
Fil 1
U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade.
4.
Fil 2
U drugu polovinu dodati seckane krem banane.
5.
Filovati : Kora, fil 1, fil 2, šlag.



Posluživanje
Torta se može poslužiti i istog dana, čim se ohladi u frižideru. Nije pogodna za zamrzavanje.

Nema komentara:

Objavi komentar