četvrtak, 15. listopada 2015.

NAJBOLJE LEDENE KOCKE DO SADA









Sastojci

Biskvit

6 jaja
6 žlica šećera
2 žlice ulja
3 žlice kakaa
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
Preljev

1 dl šećera
2 dl vode







Krema

7,5 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
1 žlica gustina
10 žlica šećera
25 dag margarina
1 bourbon vanilija šećer
Glazura

13 dag čokolade za kuhanje
6 žlica ulja

Priprema

Jaja izmiksati sa šećerom, dodati ulje i na kraju brašno pomiješano s kakom i praškom za pecivo. Smjesu uliti u lim, veličina moga lima je 26x38 cm. Ispeći. Gotov biskvit malo ohladiti pa zaliti preljevom.
Za preljev prokuhati vodu sa šećeom.
Krema: 2,5 dl mlijeka izmiješati s pudingom i gustinom, a u ostatak dodati šećer i prokuhati.






U provrelo mlijeko dodati smjesu s pudingom. Skuhati gustu kremu. Ohladiti uz povremeno miješanje. U hladnu kremu dodati pjenasto izrađen margarin s bourbon vanilija šećerom, miksati malo duže da krema bude što pjenastija. Premazati po biskvitu i staviti preko noći u hladnjak, a zatim staviti glazuru. Čokoladu i ulje otopiti na pari.
Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar