nedjelja, 18. listopada 2015.

NAJBOLJI ČOKOLADNI KOLAČ BEZ PEČENJA SA GLAZUROM POPUT STAKLA








KREMA
    1,5 L mlijeka
    2 pudinga od čokolade
    200 g šećera

      4 žlice brašna
    2 žlice gustina


      300g čokolade za kuhanje
    250g mliječne Milka čokolade
    3 paketića vanil šećera
    200g maslaca ili margarina

    GLAZURA
    50 g maslaca ili margarina
    50 g mliječne Milka čokolčade
    1 dcl slatkog vrhnja

Priprema
    Zagrijati litru mlijeka dok ne provri, i u njega umiješati u preostalih pola litre umješan puding, brašno , gustin i šećer.
    2.



        Kad je krema kuhana maknuti s vatre i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Prvo mijesati kuhačom dok se čokolada ne otopi a zatim par minuta mikserom.
    3.
    Preliti ju u posudu u kojoj će se hladiti i prekriti prijanjajućom folijom.
    4.
    Izraditi margarin s vanil šećerom i dodati ohlađenu kremu.
    5.
    Premazati rozen kore i staviti na hlađene na par sati, kad se ohladi preliti glazurom od čokolade, maslaca i slatkog vrhnja otopljenim na pari .
    Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar