nedjelja, 11. listopada 2015.

KUHANA PAPRIKA ZA ZIMU







kuhana paprika na ovakav nacin je trud višegodišnjih proba, dok nisam zadovoljila nepca svojih ukucana i naših prijatelja

SASTOJCI
15 kg paprika babura
3-4 l vode
1,50-2 l octa bijelog
4 žl. šecera
3 žlice soli
1 šaka papra u zrnu

5 kom listova vinove loze
5 kom grancica celerovog lista
4 kom grancica kopra
1 strucak peršina
ulja da pokrije površinu posude



PRIPREMA
1. 13 kom.staklenki od 0,75 l pasterizirati i ohladiti.

2. paprike babure oprati,prepoloviti,te ocistiti od sjemenki

3. vodu,ocat i sve ostale sastojke,staviti u širju i dublju posudu i cekati da zakipi

4. u meduvremenu pripremiti duboku zdjelu s poklopcem ili alu folijom za kuhane paprike.

5. STROGO SE PRIDRŽAVATI SLIJEDECEG:
kad tekucina zakipi paprike staviti u posudu koliko stane,ne pretrpavati
cim pocne ponovo kipiti s paprikama odmah van u zdjelu i pokriti ih, a novu turu paprika natrag u posudu kuhati. i tako ponavljati dok se sve paprike ne potroše.

1. u meduvremenu dodavati ulje jer se ono najbrže potroši.
2. kuhane paprike ostaviti da se ohlade,kao i tekucinu sa svim sastojcima
3. ohladenu papriku slagati u staklenke zaliti s procijedenom tekucinom u koju ste dodali prstohvat vinobrana,i ostaviti otvoreno 24 sata ,nadoliti s octom i uljem,te zatvoriti.

Posluživanje
paprika nije gnjecava, tvrda je i aromaticna,i nadasve ukusna.ja sam je radila i meni je ispalo 12 staklenki od 0,75 l i 3 male staklenke.prednost ovako kuhane paprike je,što puno stane u staklenke i nema opasnosti od pokvarene paprike,što se kod paradajzerice cesto dogada i pokvari cijelu zimnicu.napomenula bih da se paprike u zdjeli dokuhavaju jedna od druge i zato nisu gnjecave,odnosno mekane

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar