srijeda, 14. listopada 2015.

GIRELLE








SASTOJCI
4 kom. jaja
120gr secera
100gr brasna
20gr. kakaa





Punjenje
5-6 kasika nutelle
200gr Tamne ili mlijecne cokolade




PRIPREMA
1. Odvojite bjelanjke od zumanjaka pa ih umutite sa malo secera od navedene kolicine.Zumanke isto umutite sa ostatkom secera.
Zagrite pecnicu na 200°C.
Veliki pleh od pecnice oblozite pek papirom.
Prosijano brasno dodajte u tri navrata u umucene zumanjke i sjedinite sastojke.
Postepeno dodajte i snjeg od bjelanjaka i lagano ismjesajte velikom zicom da bjelanjci ostanu umuceni.


  Pola smjese istresite u kalup,zagladite po povrsini i stavite peci 4-5 min.a u ostatak prosite kakao pa ponovo lagano izmjesajte.
Kad je svijetla kora na pola pecena,izvadite iz pecnice pa preko svijetle smjese istresite tamnu pa je ponovo zagladite.
Pecite jos par min. dok i tamna kora se ne ispece.
Pecenu koru prebacite na cistu krpu i odma cvrsto zarolajte.Ostavite da se kratko prohladi.

2. Odmotajte koru dobro je pospricajte sa malo mlijeka pa je premazite nutellom ili lino ladom.
Nemojte pretjerivati sa premazivanjem!
Ponovo cvrsto zalolajte i ostavite da se skroz ohladi.
Cokoladu istopite,rolat isjecite na sire komade pa svaki komad(vodoravno) do pola umocite u cokoladu.
Ostavite na zici ili tanjuru da se cokolada osjedi i stvrdne.

Posluživanje
Obavezno;) solja toplog ili hladnog mlijeka!

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar