petak, 16. listopada 2015.

Čokoladne kremšnite








Kremšnite su omiljene raznim ukusima, a kada lijepoj kremastoj kocki dodate čokoladu, badem i liker biti će to nezaboravna kocka.

Sastojci
Za podlogu:
150 g Mljevenog keksa Dolcela
60 g oguljenih badema
3 žlice likera (od orašastih plodova)
80 g maslaca


Za kremu:
1 Krema za kremšnite Dolcela
500 ml vode
200 g čokolade
Za ukras:
200 ml Šlaga 5+ Dolcela

Priprema
1.
Mljevene kekse i mljevene bademe pomiješajte, dodajte liker i promiješajte. Zatim dodajte rastopljeni maslac i dobro izmiješajte.
2.
Smjesu odmah stavite u kalup za kolače (22 cm x 22 cm) i utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu. Ostavite u hladnjaku 20 minuta da se stisne.
3.
Za kremu, čokoladu otopite na pari. U 500 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati pet minuta.

  4.
Kad ste dobili gustu kremu, postupno u nju ulijevajte otopljenu čokoladu. Pripremljenu kremu odmah nanesite na ohlađenu podlogu.
5.
Šlag 5+ miješajte električnom miješalicom da dobijete čvrsti šlag. Šlag nanesite preko kreme i sve dobro ohladite.
Posluživanje
Narezani kolač pospite kakaom ili ukrasite čokoladnim pločicama – ostrušcima.

Nema komentara:

Objavi komentar