srijeda, 30. rujna 2015.

TORTA OD SIRA I BIJELE ČOKOLADE










Prekrasna torta od sira sa dodatkom glazure od bijele čokolade. Delicija za sva čula.

SASTOJCI
Podloga:
• 150 grama integralnih keksi
• 2 žlice šećera
• 60 ml rastopljenog maslaca





Nadjev od sira:
• 280 grama šećera
• 2 žlice brašna
• 1 kg svježeg sira
• 180 ml kiselog vrhnja
• 4 jaja
• 2 žumanjka
• 1 čajna žličica ekstrakta vanilije




Glazura: (nije obavezna)
• 200 grama bijele čokolade
• 160 ml vrhnja za šlag
• 1/2 vrećice želatine


PRIPREMA
1. Izmrvite integralne kekse pa pomješajte sa šećerom i rastopljenim maslacem, pa utisnite u kalup u koji ste stavili pek papir i pecite 10 min. na 180 stupnjeva.

2. Jaja izmješajte sa šećerom i brašnom pa dodajte sir i vrhnje i vaniliju pa lagano izmješajte.

3. Pečenu podlogu omotajte sa folijom izvana i iznutra.

4. Ulijte fil na podlogu a sve to onda stavite u jednu širu posudu u koju do pola kalupa torte nalijte vruću vodu i stavite da se peče na 170 stupnjeva sat i 50 min.

6. Želatinu rastopite po uputama pa ju dodajte u rastopljenu čokoladu i vrhnje za šlag.

7. Kad izvadite tortu iz pećnice vanjsku foliju maknite a kad se malo ohladi prelijte glazurom.

8. Torta izvađena iz kalupa i spremna za rezanje.

Nema komentara:

Objavi komentar