ponedjeljak, 14. rujna 2015.

KISELE CRVENE PAPRIKE ZA ZIMU-"NA ŽIVO" (BEZ KUHANJA)







Nekad sam puno zimnice pravila, krastavci, rajčica, pekmezi, turšija…moji baš nisu ljubitelji, pa sam dijelila. Ostala sam samo na ovoj paprici jer samo to rado jedu.
Sastojci
5 kg čiste očišćene crvene paprike

  400 g šećera
130g soli
1l octa (kisko) akoholni bijeli
1 vinobran

  Priprema
1.
Paprike očistiti od sjemenki i narezati na polovice.
2.
Stavite u dovoljno veliku posudu da možete miješati.
3.
U drugoj posudi pomiješajte ocat, šećer, sol i vinobran.
4.
Posuti to po paprikama.
5.

  Treba odstojati 24 sata u posudi. Treba povremeno sve to dobro promiješati.
6.
staklenke operite i osušite u  pećnici na 50¨.

  7.
Poslije 24 sata paprika se posloži u staklenke i zalije se tekućinom što je ostala od paprike, ostavite da se malo slegne i onda još nadopunite tekućinom i zatvorite ..
Posluživanje
Paprika je tvrda, prekrasna, uvijek radim duplu dozu… jedina zimnica kaja se uvijek sva pojela i uvijek fali…

Nema komentara:

Objavi komentar