ponedjeljak, 21. rujna 2015.

JEDNA LAGANA, OSVJEŽAVAJUĆA: VIŠNJICA








SASTOJCI
biskvit
3 jaja
10 dkg brašna
10 dkg šećera
pola dcl mlijeka
pola dcl ulja
malo kakaa
pola pecilnog praška




krema od višanja
1 tegla višanja
4 žlice šećera
1 puding od vanilije

krema od sira
1 mali šlag (250 ml)
500 ml svježeg sira
šećer po potrebi
preljev za torte





PRIPREMA
za biskvit
smutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, mlijeko, ulje, kakao, peći u kalupu za tortu (28 cm) 15-20 min, na 160 stupnjeva


krema od višanja
ocijediti višnje, ako fali soka, dodati malo vode, nek bude 4 dcl sveukupno
sok zakuhati, dodati 1 vanilin puding (promješati ga sa 4 žlice šećera i malo soka) , skuhati kao normalan puding 2-3 min, na kraju dodati višnje (pola tegle) i sve malo promješati na laganoj vatri (2 min)

dok se krema od višanja hladi, miksati  šlag, dodati svježi sir, sve dobro izmiksati, dodati par žlica šećera, ovisi o ukusu

na biskvit izliti mlaku kremu od višanja, kad se malo ohladi namazati kremu od sira, na kraju ukrasiti višnjama i staviti preljev za torte ( ja jesam, ali može i bez)

POSLUZIVANJE
najbolje da torta bude jednu noć u frižideru, što je hladnija, to je bolja, dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar