utorak, 22. rujna 2015.

PITA OD SIRA SLAGANA U TROKUTE! OVA JE PITA NEBIČNOG IZGLEDA,ALI JE JAKO UKUSNA I FINA!







A i jako je fina,mekana, sočna i ukusna !!!
SASTOJCI
NADJEV
500 gr. Sira /svježeg kravljeg/
2 žumanjka
1 jaje
soli /po želji/

ZA PREMAZ :
2 Jaja
2 bjelanjka
2 jogurta
1 čaša ulja /čaša od jogurta/
1 prašak za pecivo + malo soli
500 gr. Kora za pite i savijače

PRIPREMA
1.
Uzeti jednu koru i namazati ju sa premazom.Slobodno namažite obilato,jer premaza ima dovoljno …
2.
Na tu koru stavite oko dvije žlice nadjeva -na sredinu kore prema dole- 10 cm od donjeg ruba kore….
3.
Zatim koru odozdol prema gore prebacite preko toga nadjeva/sira/..
4.
Zatim jednu i drugu stranu kore preklopite /uzduž/preko fila.Prvo lijevu,onda desnu stranu….
5.
I sada se dobije uža traka koja se dalje mota…
6.
Sad ju motajte u trokut kao na slici
7.
I tako sve do kraja…
8.
dobije se lijep trokutasti sirni “jastučić”….
Ponavljati postupak sa ostalim korama,uzimati jednu po jednu,mazati,filovati i slagati u trokut…
9.
Svaki trokut slažete u tepsiju/jedan do drugog/ obloženu pek papirom.Ništa ne mastiti papir…
10.
Kad ste tepsiju napunili trokutovima od sira,zalijete ih sa preostalim premazom.
11.
Te smjese od premaza ima dosta,tako da se bogato zaliju svi trokutovi…
Staviti peći u vruću rernu..
12.



Ja obično pećem na 200 stupnjeva,sve zavisi od rerne.Kad lijepo porumeni i malo naraste-gotovo je!
13.
Lagano se da vaditi,jer se poznaju oblici trokuta i poslije pečenja…
Trokutaste pitice su mekane i sočne !!
14.
To sve možete napraviti i sa mesom,ili pola tepsije sira,a pola mesa.Nadjev se napravi od mesa,a premaz ostaje isti!!

Posluživanje
Nema posebnog posluživanja-pita ko i svaka druga pita/burek /,samo što je ova odmah u obliku trokutova….

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar