nedjelja, 20. rujna 2015.
CIMET ROLNICE! MIRISNO, MEKANO, PROSTO MAMI UZDAHE :) JER SAM ODUSEVLJENA MOJIM TESTOM KOJE KORISTIM ZA STRUDLE, ROLNICE, I VELIKI BROJ SLATKIH PECIVA...
Skupila sam hrabrosti da objavim ovaj cesti recept... Nadam se da cete i vi uzivati... :)
SASTOJCI
500g brasna( + ako zafali malo prilikom mesenja)
60g secera
2 kesice suvog kvasca
prstohvat soli
250ml mlake vode
125g maslaca
2 jaja
ZA PREMAZ
80-100g maslaca
3 kesice cimeta
5-6 supenih kasika secera(+ 3 vanil secera)
po izboru suvo grozdje(prethodno potopljeno u vodu,da nabubri)
PRIPREMA
1.
Potopiti suvo grozdje u vodu, da odstoji dok napravimo testo.
Rernu ukljuciti da se zagreje na 250 stepeni.
Pomesamo brasno, secer, so i suvi kvasac u jednu posudu. U drugoj umutimo jaja(viljuskom), dodamo mlaku vodu i otopljeni, i malo prohladjeni maslac. Pomesamo suve i mokre sastojke, pa umesimo testo(mozda ce vam zafaliti jos trunka brasna, da se testo ne lepi). Ostaviti testo da odstoji 15-20min na sobnoj temeraturi.
2.
U jednoj ciniji otopiti maslac, a u drugoj pomesati secer, vanil secer i cimet. Ocediti suvo grozdje od vode.
Pobrasniti sto i razvaljati testo, premazati maslacem i posuti mesavinom secera i cimeta, pa rasporediti suvo grozdje - moze preko celog testa, a moze i samo na jedan deo.
3.
Uviti testo u rolat i seci na 1-1,5cm debljine.
Redjati rolnice na pleh oblozen papirom za pecenje. Peci na 220 stepeni, oko 20-25 minuta, sve zavisi od rerne do rerne. Obavezno proveravati s vremena na vreme, da ne izgore.
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar